Utrustningen i Fotostudion

Vad vi använder oss av och varför

Utrustningen i vår fotostudio är speciellt utvald till att fungera väl till många olika typer av fotografering och videoinspelning. Tack vare vårt val av kamerautrustning så kan vi därför se till att bildkvaliteten håller en professionell standard, oavsätt vad eller vart vi fotograferar!

Kamerautrustning

Som huvudkamera använder vi en Black Magic Design Pocket Cinema Camera 4k, en kamera med en mycket härlig bildkvalitet och känsla. Dess höga dynamiska omfång gör att den fångar fler färger och behåller färgkvaliteten i bildens alla detaljer, vilket är önskvärt för bra fotografering. Bilden blir även mjuk och realistisk på ett sätt efterliknar karaktäristiken på riktiga filmkameror! 

När det kommer till ljussättning så har vi många valmöjligheter till att skapa både stilrena och kreativa foton, främst tack vare vår RGB-utrustning. Med dessa helt färgtäckande LED studiolampor och ljuspaneler kan vi ställa in exakt den färg och ljuskänsla som vi vill uppnå. Märket vi använder är Aperture, vilket är en kameraljus-tillverkare som är känd för sin kvalitet och funktionalitet.

För särskilda behov och idéer har vi även en Green Screen som vi kan använda för att skapa bilder där enbart fantasin sätter gränserna för vilken miljö och omgivning man vill använda!

Film och foto

Mjukvara och erfarenhet

För att redigera och verkligen få ut det bästa av bilderna som vi tar, använder vi oss av program som Photoshop, Lightroom och DaVinci Resolve. Här sätter vi den precis rätta prägeln på både foto och video, och ser till att känslan du som kund är ute efter uppfylls på ett effektivt sätt.

Slutligen så är vår erfarenhet i sig ett viktigt och användbart verktyg, då vi byggt upp ett gediget kunskapsförråd grundat på alla de olika foto- och videoprojekt som vi genomfört.

Mer om studion

Kontakta Fotostudion

Skicka ett meddelande